Begin 2020 is Vlink direct al actief met het helpen van het SSPB: het opleidingsinstituut in Sappermeer voor bouwvakkers. De directeur van het SSPB heeft een indringende vraag. In 2017 is Heiko Steenhuis bij een noodlottig ongeval omgekomen op een bouwplaats in Groningen. Heiko was leerling van het SSPB. De vraag van de directeur is wat het SSPB nog meer kan doen om de ‘jongens’ bewust te maken van de veiligheidsrisico’s in de praktijk.

Alsema BV start met Vlink een vervolgtraject na hun NEN veiligheidsladder trede 3 certificering in 2019. Wat is er voor nodig om de volgende stap te nemen en hoe ziet dat er dan uit in de dagelijkse praktijk? Een eerste stap is de verkenning van hoe er in het veld gewerkt wordt.

Kabellegwerkzaamheden Alsema BV

Op 18 februari neemt Vlink deel aan het BouwCafé in Veghel over het thema veiligheid. Voor een korte samenvatting lees de blog.

Samen met Bouwend Nederland en Inspectie SZW wordt op 10 maart in het Groninger Forum een symposium over verantwoord opdrachtgeverschap georganiseerd. Zo’n 35 deelnemers worden deelgenoot gemaakt van zowel de juridische kant van verantwoordopdrachtgeverschap als de morele dimensie. Niet altijd gemakkelijk en het zet de deelnemers aan tot denken over hoe zij nu eigenlijk in de wedstrijd zitten. Vlink introduceert de wip: het vinden van de balans tussen de juridische aanprakelijkheid en de morele verantwoordelijkheid:

Terug naar 2019